duminică, 29 martie 2009

Cartita Mecanica...


stiti ce este o cartita?...Este singurul animal lipsit aproape complet de vedere. De altfel, vazul nu ar ajuta-o cu nimic pe micuta cartita, atat timp cat traieste numai in tunelurile subterane, pe care le sapa cu constiinciozitate in solul moale de sub pajisti si paduri, evitand terenurile stancoase, pe care nu le-ar putea strabate.
stiti ce este o cartita mecanica? este omul, care face exact acelasi lucru... pe plan terestru evident... vazul nu il ajuta cu nimic pe micul om...traieste in tuneluri adanci, intunecate, pe care vrea nu vrea si le sapa singur cu aceeasi cinstiinciozitate in rahatu asta de viata, la picioarele tutror celor care "vad", evitand obstacole pe care stie ca nici daca ar vrea nu le-ar putea strabate... este omul zilnic, care nu se remarca prin nimic, care intr-o multime este invizibil, este omul pe care desi il vezi... nu il vezi. El este singurul si poate chiar singurul animal... social... care "nu are nevoie" de prieteni...
scuzati-mi tupeu jegos de a ma cataloga ca fiind parte din aceeasi categorie de oameni... dar cand esti condus de un sistem orb si ipocrit... nu poti decat sa fii mai orb si sa te lasi condus... fiecare tentativa de a scoate capu din pamant se termina printr-un retez... gandeste-te cum e sa scoti capu si sa vezi un plug... mare, poate cel mai mare pe care l-ati vazut vreodata, cum vine spre capul tau...din fata, si....intuneric. Si asa se termina frumoasa si palpitanta viata a unei cartite...fie ea mecanica sau nu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire